choreoscopeDijous 6 de juliol – 22.30 h cartell cine fresca web
Cinema a la fresca
Choreoscope 
Selecció de curtmetratges conjunta amb Agitart
Lloc: Plaça de La Cate
Activitat gratuïta
Organitza: Agitart, La Cate i Cineclub Diòptria

Sinopsi:
“El moviment és l’ingredient essencial amb què el món continua, o sobreviu” (Akram Khan). Quan el moviment cinematogràfic es fusiona amb el moviment del cos, neix un dels gèneres audiovisuals més autèntics. Ni cinema, ni dansa: cinema de dansa. Choreoscope és el Festival de Cinema de Dansa de Barcelona que neix el 2013 amb una filosofia clara: democratitzar el cinema de dansa al Mediterrani i apropar-lo no només a un públic expert sinó també a un públic menys coneixedor del gènere al que li apassiona la cultura i valora la creació de noves formes i expressions artístiques. Choreoscope presenta amb la col·laboració del Institut Ramon Llull una sessió molt especial dedicada al cinema de dansa de Catalunya, una selecció de deu curtmetratges de dansa contemporània realitzats entre 2010 i 2016 i que han sigut projectats al festival en les seves recents edicions. Joves talents, ballarins i coreògrafs consagrats. Aquesta recopilació mostra la gran diversitat i talent que hi ha a Catalunya. Cal destacar-ne, per sobre de tots i pel ressò mediàtic obtingut, “Timecode”, dirigit per Juanjo Giménez Peña i protagonitzat per Lali Ayguadé i Nicolas Ricchini. Fou guardonat amb la Palma D’Or de Cannes 2016 i va ser finalista als Oscar 2017 al millor curtmetratge de ficció. Luna és una vigilant de seguretat que treballa al pàrquing d’unes oficines. Cansada de la seva feina i del seu cap, coincideix breument amb Diego, a qui només pot veure uns breus segons cada dia, durant el canvi de torn. A partir de una curiosa troballa, Luna descobrirà una manera de comunicar-se amb el seu company. ‘The missing part’ dirigit per Salvador Sunyer i la companyia de circ i dansa franco-catalana Baró D’Evel, va ser el guanyador al millor curtmetratge de l’edició de l’any passat del Choreoscope. De la mateixa manera que fan amb les seves magnífiques propostes escèniques, aquest treball indaga dins la relació entre éssers humans i animals i hi conviu una cuidada multidisciplinarietat (moviment i text), interpretació i narrativa cinematogràfica.

0f7a69e3db82befaeaa6fd641e4a8436Dijous 13 de juliol – 22 h
Cinema a la fresca
Reservoir Dogs. 25 aniversari
Lloc: Plaça de La Cate
Presentaran la projecció Jacint Casademont i David ‘Callhan’ Ruiz
Activitat gratuïta
Organitza: La Cate i Cineclub Diòptria

Sinopsi:
Una banda organitzada és contractada per atracar una empresa i emportar-se uns diamants. No obstant això, abans que soni l’alarma, la policia ja és allà. Alguns membres de la banda moren en l’enfrontament amb les forces de l’ordre, i els altres es reuneixen en el lloc convingut.

519421Dijous 20 de juliol – 22 h
Cinema a la fresca
Oasis: Supersonic
Lloc: Plaça de La Cate
Activitat gratuïta
Organitza: La Cate i Cineclub Diòptria

Sinopsi:
Documental sobre la llegendària banda britànica Oasis, formada pels germans Liam i Noel Gallagher, dos joves de Manchester amb una forta personalitat que durant els 90 van aconseguir convertir la seva banda en la més gran del planeta. Oasis és el grup icònic de la dècada dels 90, que va aconseguir definir l’estil de tota una era. Des dels seus començaments en un petit soterrani de la ciutat britànica, fins als seus concerts en grans escenaris del món, ‘Supersonic’ emmarca el camí que aquesta banda recorre per apoderar-se de l’èxit a costa de la relació entre els seus dos líders. Un retrat dels germans i la seva relació amb les drogues, les seves mítiques baralles, la seva rivalitat consanguínia i les seves opinions sobre el britpop i el rock & roll.

sing_street_60193Dijous 27 de juliol – 22 h
Cinema a la fresca
Sing Street
Lloc: Plaça de La Cate
Activitat gratuïta
Organitza: La Cate i Cineclub Diòptria

Sinopsi:
Al Dublín de 1980, la recessió econòmica fa que Conor canviï la comoditat de l’escola privada en la qual estudiava per un centre públic on el clima és més tens. Trobarà un raig d’esperança en la misteriosa Raphina i, amb l’objectiu de conquistar-la, la convidarà a ser l’estrella en els videoclips de la banda que vol formar. Ella accedeix, i ara Conor ha de complir la seva paraula.